Γενικά,  Μπορεῖ νὰ μᾶς Ἐνδιαφέρει...

Νεκρός ὁ Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ὀλιβιέ Ντασό, ἀπὸ τὴν ἐταιρεὶα κατασκευῆς τῶν ἀεροσκαφῶν RAFAL κ.τ.λ.

Νεκρός ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε συντριβή ελικοπτέρου

Νεκρός ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε συντριβή ελικοπτέρου

Ο Γάλλος βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, ένας από τους κληρονόμους του ομίλου Dassault Aviation που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Falcon, Mirage και Rafale, σκοτώθηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του κοντά στη Ντοβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ο πιλότος του ιδιωτικού ελικοπτέρου επίσης σκοτώθηκε στο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα στην Τουκ, κοντά στη Ντοβίλ, στις ακτές της Νορμανδίας όπου έχει εξοχική κατοικία, σύμφωνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο ελικόπτερο.

Η Ντελφίν Μιενιέλ, εισαγγελέας της Λιζιέ, επιβεβαίωσε στο AFP τον θάνατο του Ολιβιέ Ντασό και του πιλότου και η ίδια μεταβαίνει στο σημείο της συντριβής.

Η εισαγγελία ανέλαβε το τμήμα των ερευνών της χωροφυλακής αεροπορικών μεταφορών, που είναι αρμόδια για την έρευνα.

Μήνυμα Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον Γάλλο επιχειρηματία και βουλευτή με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για “τραγικό θάνατο” ενός “ηγετικού στελέχους της βιομηχανίας, βουλευτή, τοπικού αξιωματούχου και εφέδρου αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας της χώρας” ο οποίος “δεν έπαψε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας και να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της”.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους τόνισε ακόμη ότι η σκέψη του βρίσκεται με την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. 

Ο Ντασό έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, σημειώνει ο ιστότοπος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Κληρονόμος

Βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος “Οι Ρεπουμπλικανοί” (LR) από το 2002, ο Ντασό θεωρείτο ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως μαζί με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του, με περουσία που ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κληρονόμησε από τον πατέρα του, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη για το 2020.

Ο Ντασό παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

Πολλές προσωπικότητες απέτισαν φόρο τιμής στον γιο του Σερζ Ντασό, πρώην προέδρου της Dassault Aviation που πέθανε το 2018 και στον εγγονό του Μαρσέλ Ντασό, ιδρυτή του ομίλου, ο οποίος ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας.

(ἀναδημοσιευση ἀπὸ https://www.capital.gr/diethni/3530503/nekros-o-gallos-disekatommuriouxos-olibie-ntaso-se-suntribi-elikopterou – Κυριακή, 07-Μαρ-2021 20:36)