Γενικά,  Ἐκδηλώσεις,  Μπορεῖ νὰ μᾶς Ἐνδιαφέρει...,  Νὰ ἀνεβοῦμε λίγο ψηλότερα

Από την Κυριακή των Βαϊων ως την Κυριακή του Πάσχα θα προβληθούν από την ΕΤ1 πέντε επεισόδια της σειράς «Δεν είσαι μόνος»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ»

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Από την Κυριακή των Βαϊων ως την Κυριακή του Πάσχα θα προβληθούν από την ΕΤ1 πέντε επεισόδια της σειράς «Δεν είσαι μόνος» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ»

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Από την Κυριακή των Βαϊων ως την Κυριακή του Πάσχα θα προβληθούν από την ΕΤ1 πέντε επεισόδια της σειράς «Δεν είσαι μόνος» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Κυριακή 28/4 στη 1 το μεσημέρι, θα προβληθεί το επεισόδιο «Πήγαινε και γίνε αυτό που πίστεψες», το 2ο επεισόδιο ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕΣ έχει αναρτηθεί στοhttp://www.youtube.com/channel/UCqMetusWwM4szbEUFHBhjQwπου παρακολουθεί την συναρπαστική περιπέτεια της διάδοσης του Χριστιανισμού με τη δράση των Αποστόλων και κυρίως του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου.

 

Μεγάλη Τρίτη 30/4 στις 5 το απόγευμα, θα προβληθεί το επεισόδιο «Η Πλατυτέρα των Ουρανών», που είναι αφιερωμένο στην Παναγία.

Μεγάλη Τετάρτη 1/5 στις 5 το απόγευμα, θα προβληθεί το επεισόδιο «Μέγας Βασίλειος, Το λιοντάρι του Χριστού».

Μεγάλη Πέμπτη 2/5 στις 5 το απόγευμα, θα προβληθεί το επεισόδιο «Η Πορεία του Ορθόδοξου Μοναχισμού».

Κυριακή του Πάσχα 5/5 στις 10 το πρωί, θα προβληθεί το επεισόδιο «Πύρινες Γλώσσες», για τους πρώτους χριστιανούς και την έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης στη ζωή τους.

 

Η σειρά «Δεν είσαι μόνος» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, ένα οδοιπορικό σε τόπους θαμμένους στη λήθη. Περιλαμβάνει 10 επεισόδια και πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες που εκφράστηκαν σε κοινωνίες του παρελθόντος, στηριγμένη στα Πατερικά κείμενα, το Ευαγγέλιο, σεκείμενα θεωρητικά, φιλοσοφικά, δοξαστικά, πολλές φορές προφητικά. Αυτά τα κείμενα, που περιέχουν την πείρα και τη σοφία αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συνδιαλέγονται γόνιμα με την εποχή μας δίνοντας τη δική τους απάντηση στα σημερινά προβλήματα του ανθρώπου.

Μπορεί να είναι επίκαιρος ένας λόγος που γράφτηκε εδώ και δυόμισι χιλιετίες; Σε ποια κοινωνία απευθυνόταν; Τι κοινό έχει με τη σημερινή; Μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε μια άλλη οπτική, έναν διαφορετικό προσανατολισμό και μια επαναξιολόγηση της πορείας του σήμερα;

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα (Αστυπάλαια, Μακεδονία, Ήπειρος, Μετέωρα, Αίγινα, Λουτράκι, Θήβα, Μήλος, Κως, Μυστράς, κ.α), την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία, Αντιόχεια, Μυρσίνη, κ.α.), την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σκωτία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Συρία