Γενικά

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ 2012: ΕΚΠΟΙΗΣΗ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ (Τ.Τ.)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ) 

Λάβαμε την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα και ανησυχητική ανακοίνωση:

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ) 

Λάβαμε την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα και ανησυχητική ανακοίνωση:

 

Αντί άλλων σχολίων παρουσιάζουμε στοιχεία που παραθέτουν μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΚΟΠΙΜΑ επιχειρεί να απαξιώσει με μεθοδεύσεις εντυπωσιασμού ο συνεργάτης της Τρόικας και του κ. Σημίτη, κ.Στουρνάρας.

Όμως η επιχείρηση εκποίησης του Τ.Τ. που δεκαετίες τώρα αποτελεί την “τράπεζα του λαού” και των μικροκαταθετών, την τράπεζα που προέκρινε πάντα κοινωνικά αντί κερδοσκοπικά κριτήρια στις χορηγίες του, που όντως επιτέλεσε κοινωνικό και πατριωτικό έργο, απειλεί να ανατρέψει την ίδια την κυβέρνηση διότι το 55% των μετοχών του κατέχουν ιδιώτες. Θα  εκποιήσει λοιπόν αυτών, ο Στουρνάρας, την περιουσία τους, ΕΡΗΜΗΝ τους;

   Από τη μεριά του capital.gr έχουμε τα παρακάτω σχόλια :

 

Μερικά στοιχεία ΕΠΙΣΗΜΑ και με έγγραφα για τον κ. Στουρνάρα που μας δουλεύει :

Δείκτης χορηγήσεων T.T. προς καταθέσεις 65 % (ενώ στις άλλες τράπεζες είναι πάνω από 100 %

Χαρτοφυλάκιο με υγιείς καταθέσεις σε μεγάλη διασπορά συνολικά 11 δις !) Καθυστερήσεις στα δάνεια περίπου 3 % τη στιγμή που το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε 20 και 30 % κόκκινα δάνεια.

Απόδοση κεφαλαίων προς το κράτος τα τελευταία 8 χρόνια 2,8 δις ευρώ.

Ξεχνά ο κος Στουρνάρας ότι το Τ.Τ. χρηματοδότησε με 450.000.000 ευρώ το έργο της Εγνατίας οδού ? ότι χρηματοδότησε στο παρελθόν τη Λίμνη του Μαραθώνα όπως και όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο (μετά το πόλεμο) όπως λιμάνια και υποδομές ?

Ξεχνά ο κος Στουρνάρας ότι η παρέα του (πασόκοι – νεοδημοκράτες) το λεηλάτησαν 3 φορές και πήραν περί τα 2.8 δις ? Πόσα δίς δώσανε στο Σάλλα ?

Είναι δυνατόν να ανεκεφαλαιοποιούν με χρήματα δανεικά που θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι το Σάλλα και τον κάθε ιδιώτη τραπεζίτη και να μην στηρίζουν μια τράπεζα με τεράστια προσφορά στη κοινωνία που είναι και περιουσία του δημοσίου ?

Και το άλλο ΜΕΓΑ ψέμα που λένε σε βάρος των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι στο Τ.Τ. από το 2002 και μετά, εδώ και 10 χρόνια δηλαδη, δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό αφού όλα τα έξοδα πληρώνονται από τη τράπεζα. Ο μέσος μισθός του εργαζόμενου έχει υπολογιστεί στα 1050 ευρώ/μήνα. Εξαιρούνται βέβαια τα αρχιλαμόγια σύμβουλοι-μέλη Δ.Σ., γενικοί δ/ντες απο την “αγορά” κλπ που έχουν κατα μέσο όρο αποδοχές πάνω απο 7000 ευρώ. Αλλά αυτοί είναι μέσα στο κόλπο. Αύριο θα πάρουν “μεταγγραφή” για αλλού.

Και πάμε στους άμοιρους μικρομετόχους που κατέχουν το 55%. Δηλ. μεγάλη διασπορά. Τι θα απογίνουν αυτοί ? Ελληνες πολίτες είναι που στηρίξανε(με) μια υγιή τράπεζα, την οποία τώρα θέλετε να αφανίσετε κ. Στουρνάρα με ψέματα για να ικανοποιήσετε τη παρέα που λεηλατεί τη χώρα τόσα χρόνια ?

ΑΙΣΧΟΣ. Αναγκάζετε το Τ.Τ. να βγάλει αποτελέσματα χωρίς να έχει αποφασισθεί η λύση; ΓΙΑΤΙ; θα το κάνατε αυτό ποτέ στο φιλαράκι σας τον Σάλλα; Το κάνετε ομως σε βάρος ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και σε βάρος των μετόχων; ΝΤΡΟΠΗ.

     Από τη μεριά της η ΕΧΕ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία τις εξελίξεις.