Νὰ ἀνεβοῦμε λίγο ψηλότερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ… ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ… ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ marie claire (25-6-2019)

Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου για το 2019, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρέλαβε χθες το βραβείο του και έβγαλε ένα συγκινητικό λόγο, με τον οποίο έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ένας ταπεινός, σεμνός και εργατικός άνθρωπος που αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Πιο συγκεκριμένα είπε : “Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο και βρίσκομαι σήμερα σε αυτή τη θέση. Θέλω να τον ευχαριστήσω που με έβαλε σε αυτή τη θέση. Όλα τα κάνω μέσω αυτού. Νιώθω απίστευτα ευλογημένος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους Μπακς και κυρίως τους συμπαίκτες μου. Χρειάζεται πάνω από ένας παίκτης για να φτάσουμε στις 60 νίκες και τους ευχαριστώ που ήταν μαζί μου στον “πόλεμο” αυτό”.

Αργότερα συνέχισε πιο συναισθηματικά φορτισμένος λέγοντας “Ευχαριστώ το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί και μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα. Πριν από δύο χρόνια είχα ένα στόχο: να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, αν και προφανώς δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μου. Πάντοτε, όταν περνάω στο παρκέ, θυμάμαι τον πατέρα μου, που μου έλεγε να παίζω και πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ, είστε τα πρότυπά μου, σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την φοβερή μητέρα μου. Είναι η ηρωίδα μου από παιδί. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό. Ευχαριστώ τους ατζέντηδες μου, που με πίστευαν και μου έδιναν κίνητρο, που δεν με ενοχλούν πολύ. Αυτή είναι μόνο η αρχή για μένα, στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου έχει πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος”. Στο σημείο αυτό που αναφέρθηκε στον πατέρα του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και σαν μικρό γλυκό παιδί, ο καλύτερος μπασκετμπολίστας του NBA μας συγκίνησε με τα τρυφερά του λόγια.

Ἐμεῖς ἀπὸ τὴν πλευρὰ μας ἐπιβάλλεται νὰ τὸν συχγαροῦμε μὲ τὴ σειρὰ μας καὶ νὰ μὴν ντρεπόμαστε νὰ δηλώνουμε ὑπερήφανοι γιά τὴν πίστη μας καὶ γιὰ τὴν ᾿Ελληνικὴ μας καταγωγὴ.