ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ;
Η Μεγάλη Βρετανία, η Ιαπωνία , αλλά και οι Φιλιππίνες, η Κούβα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Μαδαγασκάρη στην Αφρική αλλά και η Παπούα Νέα Γουϊνέα κ.α. είναι κράτη παγκοσμίως αναγνωρισμένα και από τον ΟΗΕ. Είναι νησιωτικά συμπλέγματα έχουν διεθνώς αναγνωρισμένα χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και δεν τα αμφισβητεί κανείς. Γιά να μην πούμε γιά χώρες όπως Αυστραλία, Ινδονησία κτλ που χαίρουν παγκοσμίου αναγνώρισης, χωρίς καμμία διεκδίκηση.
Ή ακόμη περισσότερο γιά τα νησιά Φώκλαντ που θεωρούνταν από τους Βρεττανούς σαν υπερπόντια κτίση, (κατά κάποιους, ο τόπος ή τα νησιά του Φωκά), τα οποία, όταν η Αργεντινή τα διεκδίκησε λόγω της εγγύτητας της, η Αργεντινή τα θεωρεί ακόμη δικά της καθώς μεσολαβεί και ένας ωκεανός μεταξύ τους, σε σχέση με τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, έγινε πόλεμος, (αρχή πολέμου 2 Απριλίου – 14 Ιουνίου 1982 για 2 μήνες, 1 εβδομάδα και 5 ημέρες με 255 νεκρούς 775 τραυματίες115 αιχμαλώτους πολέμου).
Θα μπορούσαμε να πούμε πως σε κάποια νησιά από αυτά τα συμπλέγματα, δεν έχουν εδαφική ισχύ και αντίστοιχες θαλάσσιες ζώνες;
Τότε γιατί να δεχτούμε τις απαιτήσεις των Τούρκων γειτώνων μας ;